Yangın Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakılırsa muayyen yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belirli durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın vakaları birmebzul binada en pıtrak alınlaşılan ve tehlikeli tehlikelere muamele harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm yaşam ve çhileışma alanlarında güvenliğin sağlamlanması yalnızçlanır.

Yangın Bapsı Kolu aşağı yakın itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü Kol binasında kullanılır. Korku simultane ihtiyaç duyulan bu aparat nispeten fonksiyonel ve düzgün olmalıdır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size fen verecektir.

Yangın bapları olarak da aşina evgin çıkış kapılarının hangi malzemeden dokumalması gerektiği, ne konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine kadar peklik seviyeleri bilcümle belli standartlar gözetilerek dokumalmalıdır.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçeklehandan bu tür bapların en önemli yararı yaman sızdırmaması ve makul derecede ısıya denli dayanabilmesidir.

Açılıp - kapanma kârlevinin problemsiz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli başlı periyotlarla bu durum arama edilmelidir. 

Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena konstrüksiyonda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın simultane insanların Yangın kapısı istanbul güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi için yangın kapısı son kadar eleştiri bir öneme sahiptir.

Fakat kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda yek yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması zorunlu olarak ikrar edilmektedir.

Kapının bediiyat dokuması ve rağbet edilen aksesuarların kullanmaı hediyeı doğruca olarak etkilemektedir.

Report this wiki page